PUBLICITATE

De începi să te rogi cu rugăciunea de pocăință, simplă: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluește-mă pe mine, păcătosul! de ce îți pui problema că vei avea rătăciri? De ce să te rătăcești? Doar ceri cu pocăință lui Dumnezeu cele bune. Și Domnul te va călăuzi spre cele bune și de folos.

Am amintit și altă dată următorul aspect în legătură cu această problemă care-i frământă pe unii: Domnul nostru Iisus Hristos ne spune: Cine oare este omul acela dintre voi căruia fiul său îi va cere pâine și el îi va da piatră?; sau, de-i va cere pește, el îi va da șarpe? Deci dacă voi, răi fiind, știți să dați daruri bune fiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da cele bune celor care cer de la El! (Matei 7, 9-11)

Să luăm aminte: că cele pe care le cerem noi prin această rugăciune de pocăință se realizează în timp, cu contribuția și efortul nostru și ajutați de harul Duhului Sfânt.

MAI POȚI CITI ȘI Rugăciune de pocăinţă către Maicuta Sfanta, de spus in Post

PUBLICITATE

Domnul nostru Iisus Hristos ne spune că orice realizare se efectuează în timp: …pământul rodește de la sine: mai întâi pai, apoi spic, apoi grâu deplin în spic. Iar când rodul se coace, îndată trimite secera, că a sosit secerișul (Marcu 4, 28-29). Să ne ferim de rătăciri ca să nu râdă dracii de noi.

(Mina DobzeuRugăciunea lui Iisus pentru începători, Editura Panaghia, Vatra Dornei , 2003, p.12)


PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *