PUBLICITATE

În toate tradiţiile creştine, Sfântul Antonie cel Mare este sărbătorit la data de 17 ianuarie. Vestitul Părinte al vieţii monahale, marele pusnic Antonie, tămăduia bolnavii şi-i vindeca pe cei demonizaţi. În zilele noastre, ca şi atunci (în urmă cu 1700 de ani) este considerat ocrotitorul orfanilor şi al oamenilor săraci.
Sfântul îi ajută grabnic pe cei care se roagă cu credinţă. De aceea, în fiecare zi de marţi, numărul creştinilor care vin la Biserica Sfântul Antonie, lângă Curtea Veche din Bucureşti, să-i ceară ajutorul este impresionant.

Biserica este cel mai vechi lăcaş de cult, construit în Capitală de domnitorul Mircea Ciobanul, prin anul 1559. Mai târziu, în anul 1847, în timpul unui incendiu, o bună parte din construcţie a fost afectată. Cam în aceeiaşi vreme, o bisericuţă cu hramul Sfântul Antonie, situată în apropiere, unde se închinau puşcăriaşii, a fost distrusă complet de un incendiu.

Martorii oculari din acea vreme spun că dintre ruine a fost salvată o icoană a Sfântului Antonie, într-o zi de marţi. Sfântul odor a fost dus la biserica situată lângă Curtea Veche care, pe atunci, se numea Buna Vestire. Acum, la icoana Sfântului Antonie, făcătoare de minuni, aşezată lângă catapeteasmă, se roagă mii de credincioşi şi poartă hramul Sfântului Anton, al bisericuţei arse odinioară.

Slujbele făcute timp de nouă săptămâni ajută la împlinirea celor mai arzătoare dorinţe. Cei care au făcut acest ritual, de novene, s-au rugat pentru sănătate, pentru vindecarea de boli grave, pentru ca sporul şi liniştea sufletească să revină în casa lor.

PUBLICITATE

În fiecare dimineaţă din cele nouă marti, trebuie să spuneţi în ordine Rugăciunea de începere, Rugăciunea pentru a dobândi ocrotirea Sf. Anton, Rugăciunea de dimineaţă catre Sf. Anton si Rugăciunea zilei de marţi în care va aflaţi.

De Sfântul Anton este foarte important să daţi ceva de mâncare săracilor. Sfântul îi iubea foarte mult pe cei săraci și împărțea mâncarea cu ei.


PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *