PUBLICITATE

Rugăciunea zilei de marți aduce belșug și fericire. Se rostește de trei ori pe zi, dimineata, pranz și seara. Pentru că orice creștin are momentele sale de cumpana, e nevoie ca rugile sa-i fie ascultate.

Se rostește de trei ori pe zi, dimineață, prânz și seară. Pentru că orice creștin are momentele sale de cumpănă, e nevoie ca rugile să-i fie ascultate.

 

”Doamne, Dumnezeul meu, osândit stau înaintea feței Tale celei sfinte, și-mi mărturisesc nevrednicia, neputință și sărăcia mea cea mare. Pentru această mă rog Ție: O, izvor dulce și noianul îndurării, deschide stavilele cerului și plouă asupra mea bunătățile îndurării Tale, pentru că să pot scoate lacrimi, să plâng, să spăl și să curățesc sufletul meu de întinăciunea păcatelor, cu căința tare și adevărată. Și că să-mi dai acest dar, Stăpâne, pun mijlocitor pe Înaintemergătorul Ioan, către care zic: O, învățătorule al pocăinței și mărite Proorocule, care ești mai mare decât toți proorocii, precum însuși Fiul lui Dumnezeu te-a numit în Sfântă Evanghelie, tu care ai arătat poporului pe Stăpânul Hristos, tu care L-ai botezat în Iordan și ai văzut cerurile deschizându-se, tu care ai auzit glasul Părintelui ceresc și ai văzut pe Duhul Sfânt că un porumbel pogorându-se peste El. Rogu-te, ajută-mi cu mijlocirea ta, tu care stai în cer înaintea Judecătorului veșnic, și fă-L să se îndure de mine, căci ai multă îndrăzneală la iubirea Lui.

PUBLICITATE

Întinde mână aceea cu care L-ai botezat și strică cugetele mele cele rele și mă întărește să-mi petrec viață pe calea cea bună a lui Dumnezeu.”

 

Rugăciunea zilei de marți aduce belșug și fericire. Se rostește de trei ori pe zi, dimineață, prânz și seară.

sursa: crestinortodox.ro

 


PUBLICITATE
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *