Fostul mare fotbalist, 56 de ani, a trecut cu bine peste interventia la inima, la care a fost supus sambata.
Medicii de la Institul de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu din Bucuresti i-au montat trei stenturi lui Gabi Balint, internat de urgenta dupa ce a suferit un infarct vineri seara, scrie libertatea.ro.
Castigatorul CCE cu Steaua in 1986 va ramane internat pana joi sau vineri. ”Gaboaja”, cum ii spun prietenii, a trecut prin momente de cumpana. Miodrag Belodedici, fostul coleg de camera al lui Gabi
Balint la Steaua, a povestit: ”Gabi era acasa cand a inceput sa se simta rau. Il durea stomacul si putin in partea stanga, in zona inimii. L-a sunat imediat pe un prieten de-al lui, cu care s-a dus la o clinica privata, unde a efectuat un control amanuntit”.
Medicii au descoperit ca Gabi a suferit un infarct si l-au trimis la Institutul de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, unde a fost supus unei interventii chirugicale prin care i-au fost implantate trei stenturi la inima. De multe ori, oamenii trec prea usor cu vederea peste durerile de stomac si senzatia de greata, fara sa-si dea seama ca respectivele simptome sunt cauzate de un atac de cord. Din fericire, Gabi Balint s-a dus imediat la doctori, care i-au salvat inima.
La cateva ore dupa interventie, castigatorul Cupei Campionilor Europeni cu Steaua in 1986, schimba deja mesaje cu prietenii.
Aceasta a postat ieri un mesaj facebook: ”Va multumesc pentru toate incurajarile si gandurile bune! Gabi Balint a ramas la fel de puternic cum il stim si este bine acum! Are alaturi o echipa minunata de medici, ceea ce ma face sa ma inchin inca o data in fata profesionalismului cardiologilor romani! “
Stars cant shine without darkness” (Stelele nu pot straluci fara intuneric)”. Ce este operatia de stent la inima
Procedura de angioplastie coronariana (montarea unui stent) este o procedura medicala minim invaziva, prin care se restabileste fluxul sangvin normal la nivelul muschiului inimii printr-o artera coronara ingustata sau blocata.
Stent la inima
Stentul este un dispozitiv metalic de dimensiuni mici care se implanteaza in interiorul unui vas de sange ingustat prin care fluxul sanguin este redus. Incizia se face de obicei prin brat sau antebrat, iar in unele cazuri stentul are in capat o camera mica de luat vederi care sa-i permita medicului sa urmeze traseul corect. Toata procedura dureaza pana la doua ore.