PUBLICITATE

Propunerea legislativa prin care conducatorii auto ar putea sa aleaga dintr-un an calendaristic perioada in care sa aiba permisul auto suspendat atunci cand aceasta se face pentru o incalcare minora a reguli de circulatie a fost adoptata tacit de senat in sedinta de plen de luni.

Interesant este ca legea a fost propusa de doi deputati ALDE carora le-a fost suspendat permisul, scrie fanatik.ro.

O noua lege propune ca soferii sa aleaga cand sa aiba carnetul suspendat

„In cazul suspendarii provizorie a permisul auto, conducatorul auto poate sa-si aleaga perioada suspendarii, potrivit faptei contraventionale pe care a savarsit-o. Conducatorul auto poate sa-si aleaga perioada suspendarii, potrivit faptei contraventionale pe care a savarsit-o, intr-o perioada de 365 de zile de la data savarsirii faptei contraventionale”, arata proiectul de lege adoptat tacit de Senat.

PUBLICITATE

In expunerea de motive, initiatorii Alexandru Baisanu si Adrian Mocanu arata ca legea aduce beneficia celor care altfel si-ar „putea pierde painea” pentru o abatere minora de la o regula de circulatie: „La nivel national avem o problema mare legata de suspendarea permiselor de conducere ale soferilor”, se mai arata in expunerea de motive.

Deputatii care au depus legea au avut si ei carnetul suspendat

Interesant este ca in martie 2019, cand a depus proiectul, deputatul ALDE Alexandru Baisanu se judeca cu IPJ Vrancea, dupa ce politistii i-au retinut permisul de conducere pentru trei luni, dupa ce a fost prins in timp ce circula cu 117 km/h in localitate. Decizia a ramas definitiva in luna mai. De asemenea, deputatul ALDE Adrian Mocanu a ramas fara permisul de conducere dupa ce, in februarie 2019, a accidentat o tanara pe o trecere de pietoni din Buzau.

Urmeaza acum ca propunerea legislativa sa fie dezbatuta de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.


PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *