PUBLICITATE

Cel puțin 10 persoane au avut nevoie, luni, de îngrijiri medicale la un ștrand din cartierul bucureștean Drumul Taberei. Ambulanțele au fost trimise la fața locului după un apel la 112.

Oamenii au acuzat stări de rău și o concentrație prea mare de clor în apă. Ulterior, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti a suspendat activitatea ştrandului Moghioroş, unde mai multe persoane, între care şi copii, s-au intoxicat cu clor, anunţă Ministerul Sănătăţii (MS), scrie romaniatv.net

Cinci adulți au fost transportați la spitalele Floreasca și Universitar, iar doi copii au fost duși la spitalul Grigore Alexandrescu. Unul din copii are probleme de respirație.

Urmează să se stabilească dacă problema a fost într-adevăr clorul, dar şi cine se face răspunzător de întreaga situaţie. Direcţia de Sănătate Publică este la faţa locului, fiind sesizată de Poliţia Locală sector 6.

PUBLICITATE

“Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a informat Ministerul Sănătăţii că a suspendat activitatea ştrandului Moghioroş până la remedierea deficienţelor constatate. În urma sesizării Poliţiei sector 6 cu privire la intoxicaţia cu clor a mai multor persoane, printre care şi copii, inspectorii sanitari au efectuat în această după-amiază un control la unitatea de agrement şi au prelevat mai multe probe de apă din bazinele existente”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni seară, de Ministerul Sănătăţii.

Conform sursei citate, până la determinarea rezultatului final şi remedierea pompei de distribuire a clorului, inspectorii DSPMB au decis suspendarea activităţiii acestei unităţi.


PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *