PUBLICITATE

ANM a emis un alt cod galben de furtuni cu descărcări electrice și posibile căderi de grindină pentru 17 județe. Vântul se va intensifica în următoarele ore, în intervalul 13:00-22:00 în aproape jumătate din țară. Vizate de fenomenele periculoase sunt în special județele din Transilvania, scrie fanatik.ro

Cod galben de furtuni în Transilvania și nordul Munteniei

Județele vizate de codul galben sunt Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Mureș, Harghita, Arad, Hunedoara, Alba, Suceava, Brașov, Covasna și nordul județelor Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova. Se vor semnala ploi torențiale, furtuni cu aspect de vijelie, masive căderi de grindină în special în zonele de deal și de munte, dar și descărcări electrice în special după ora 13:00.

În celelalte regiuni ale țării, disconfortul termic va fi unul ridicat. Vorbim în special despre județele din vest și sud, unde temperatura la umbră va fi de peste 34 de grade Celsius. Indicele de temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, anunță climatologii de la ANM.

PUBLICITATE

Ore caniculare în rest

Instabilitatea se va menține la fel de accentuată și în zilele de miercuri, 28 august și joi, 29 august 2019. Ploile vor apărea în următoarele zile în special în județele de deal și de munte, anunță meteorologii. Cu privire la ploile de azi, e bine de menționat faptul că se vor fi cantități de apă de 25 până la 50 de litri pe metru pătrat în special în județul Maramureș și în zonele montane din Transilvania.

În Capitală, vremea va continua să fie deosebit de caldă toată săptămâna. Temperaturile nu vor coborî sub 30 de grade până toată perioada. Astăzi vor fi 34 de grade, tot atâtea și mâine. Abia de vineri mai scade temperatura, termometrele indicând 30-31 de grade Celsius la umbră.


PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *