PUBLICITATE

În mai puțin de 10 zile pensionarii vor primi pensiile mărite cu 15%. Mai exact, majorarea acestora va deveni realitate de la 1 septembrie. Conform asigurărilor ministrului Muncii, Marius Budăi, există buget prevăzut pentru pensiile mărite până la finalul anului. Punctul de pensie va crește, astfel, de la 1.100 de lei la 1.265 de lei.

Pensiile vor crește de la 1 septembrie cu 15%

Și pensia minimă garantată sau indemnizația socială pentru pensionari va crește de la 1 septembrie, cu 10%. Astfel, de la 640 de lei, suma va ajunge la 704 lei.4.964.000 de pensionari vor beneficia de majorările care au fost trecute în noua lege a pensiilor de la 1 septembrie. Punctul de pensie va ajunge în anul 2020 la 1.775 lei, iar în 2021, tot de la 1 septembrie, la 1.875 de lei.

Ministrul Muncii a reamintit recent că s-a plecat de la un punct de pensie de 871 de lei în anul 2016 și se va ajunge, iată, la 1.265 de lei la 1 septembrie 2019. Legea a fost criticată de nenumărate ori de opoziție. Deputatul USR, Cristian Seidler a spus că nu există bani de pensii și că actul normativ este o farsă. Declarațiile useristului au fost contrazise de ministrul Budăi, iar Klaus Iohannis a promulgat legea cu observația că speră că vor fi bani pentru respectarea angajamentelor, scrie fanatik.ro

PUBLICITATE

Opoziția spune că Guvernul nu are bani să își onoreze majorările promise

„Această lege este o farsă. Să-ți propui creșterea punctului de pensie cu 40% înaintea alegerilor, evident că se face în scopuri politice. Bani nu există, că Lia Olguța Vasilescu arată în expunerea de motive că această lege doar în anul curent are un impact negativ de 8,5 miliarde lei, bani pe care nu i-ați prevăzut în legea asigurărilor sociale. Să folosiți fondul de pensii cu scopul de a stoarce voturi de la pensionari este imoral. Nu poți pretinde că reformezi sistemul de pensii, dar să păstrezi pensiile speciale. Nu va mai sătura Dumnezeu de pensii speciale”, a declarat Seidler în urmă cu ceva timp, scrie ziare.com.


PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *