PUBLICITATE

O tânără din Argeș a luat cea mai mare notă la examenul de admitere de la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti. Absolventă a Colegiului Naţional “Zinca Golescu” din Piteşti, Ruxandra-Maria Gondoiu a obţinut media 9,90 la Ordine şi Siguranţă Publică, acolo unde a fost cea mai mare concurenţă – 1.412 candidaţi pe 234 de locuri.

Argeșeanca a trecut cu brio de probele eliminatorii: examen psihologic, contravizită medicală şi traseu aplicat. La admitere a obţinut 10 la română, 9,70 la istorie şi 10 la engleză, scrie adevarul.ro.

Ruxandra a ales Academia de Poliţie pentru că este „o instituţie ce îţi asigură un viitor stabil şi te introduce într-un stil de viaţă organizat încă din timpul facultăţii“, iar arma OSP a ales-o pentru că „oferă specializări variate, printre care Poliţia Economică sau Criminalistică“. Fata mărturiseşte că, dacă media din primul an de facultate îi va permite acest lucru, va alege specializarea Criminalistică.

„M-a revoltat atât de tare cazul de la Caracal, încât aş vrea să mă îndrept către Criminalistică. Pot spune că a fost cu adevărat o tragedie şi sper că, odată ieşiţi de pe băncile facultăţii, noi, viitorii poliţişti, vom găsi modalităţi mai eficiente de a evita tragedii precum cea de la Caracal. Trebuie să începem să nu mai tratăm ţara ca pe un proiect lăsat neterminat şi uitat“, promite viitorul criminalist.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *