PUBLICITATE

Decizie de ultimă oră luată de preoţii din Lugoj! Aceştia au început o campanie şi încearcă să îi convingă pe credincioşi să nu mai cumpere coroane de flori la înmormântări.

La capelele din Lugoj au apărut anunţuri în care oamenii sunt îndemnaţi să nu mai cumpere coroane, ci să aducă o floare şi un plic cu bani pentru familia îndoliată, scrie pressalert.ro.

„Inițiativa aceasta am avut-o de acum 2-3 ani, însă e foarte greu. Aici trebuie să lucrăm cu mentalitatea omului, adică să îl convingem. Eu am spus și la întâlnirile noastre, nu putem lua o măsură radicală, să punem pază la cimitir. Sunt și cetățeni care vin din alte părți și nu au cunoștință de intenția noastră.

Trebuie să lămurim oamenii, să vorbim cu ei în permanență. Eu le-am spus și în biserică, la botez sau la cununie când mergem ca invitați venim cu plicul cu bani, iar la înmormântare cheltuim pe coroane din plastic ce se aruncă.

PUBLICITATE

Am văzut înmormântări și cu peste 100 de coroane, ori dacă socotim câți bani s-au cheltuit pe acestea, vedem că am fi putut ajuta cu mulți bani familia aflată la necaz”, a declarat P. On. Părinte Ioan Cerbu, protopopul Lugojului, pentru Express de Banat.

De foarte multe ori se întâmplă ca familia celui decedat să nu mai aibă suficienţi bani pentru a se descurca, aşa că un plic, chiar şi cu câţiva lei, ar fi de mare ajutor. În acest fel, coroanele de flori ar putea fi interzise la înmormântări.

Sursa:fabricatinromania.info


PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *