PUBLICITATE

Partiile din Poiana Brasov au fost pline si in ultima zi din vacanta de sarbatori.

Mai ales ca la altitudine a nins ca in povesti aproape toata ziua. Pe langa turistii romani, statiunile au fost pline duminica si de petrecareti veniti din Republica Moldova sau Ucraina, care se pregateau de sarbatoarea Craciunului pe rit vechi.

Nu este niciodata prea tarziu sa iei lectii, iar acest lucru il stie cel mai bine George Eftimie. La 90 de ani este cel mai in varsta instructor de schi din tara.

Prezent zilnic pe partia Bradu, seniorul preda atat copiilor, cat si celor mai in varsta. Are secretul sau pentru a se mentine in forma.

PUBLICITATE

„Folosesc un sistem pe care l-am vazut la Neagu Djuvara. Adica cu apa rece fac o frectionare incepand cu piciorul drept, apoi stangul, mana dreapta, mana stanga”, a povestit George Eftimie pentru Observator TV.

O metoda numai buna, mai ales de gerul Bobotezei. Au fost minus noua grade celsius, de Boboteaza, in Poiana Brasov, dar din cauza rafalelor de vant, temperatura resimtita a fost si de minus 15 celsius. Asta nu i-a descurajat, insa, pe turisti.

Nu toti turistii au stat in frig. Veniti de peste Prut, mii moldoveni care sarbatoresc Craciunul pe rit vechi s-au incalzit in hotel, in asteptarea ospatului de seara.

O treime dintre unitatile de cazare din principalele statiuni montane au fost rezervate, anul acesta, de cetateni din Republica Moldova sau din Ucraina.


PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *