PUBLICITATE

Maturitatea este acea varsta minunata la care femeia adevarata se cunoaste pe sine insasi. Dupa o adolescenta “oarba”, cand esti debusolata si nu intelegi pe ce lume te afli, vine perioada in care stii bine ce iti doresti de la viata si de la o relatie.

La maturitate dispare acel romantism extrem, de aceea femeia intelege ca intr-o relatie armonioasa dragostea reciproca este un ingredient obligatoriu, scrie revistasufletului.com.

Atunci devin foarte actuale cuvintele lui Omar Khayyam: “Eu nu am nevoie de cel ce nu are nevoie de mine!”.

De aceea o femeie matura NICIODATA:

PUBLICITATE

Nu asteapta mesaje sau sunete de la un barbat. Ea sau scrie si suna, sau sterge din telefon contactele celor care nu au nevoie de ea.

Nu inchide ochii la nepasarea si pasivitatea profesionala a barbatului. Bineinteles ca asta nu inseamna ca banii sunt un criteriu in alegerea barbatului. Pur si simplu un barbat care nu munceste si nici nu vrea sa munceasca nu poate oferi acea siguranta de care are nevoie orice femeie!

Nu incearca sa para mai buna decat arata de fapt. Chiar dimpotriva, o femeie matura isi poate permite la primele intalniri sa fie mai directa si mai deschisa. Ea poate vorbi fara jena despre problemele si dificultatile sale. La ce buna sa pierzi timpul cu un barbat care nu te poate accepta asa cum esti?

Nu merge la intalnire daca nu ii convine locul si timpul stabilit. La o intalnire romantica trebuie ambii sa se simta bine si confortabil. Daca pe barbat nu il intereseaza disponibilitatea femeii pentru aceasta intalnire, probabil nici insasi femeia nu prea il intereseaza. Bineinteles un asemenea barbat nu poate crea o relatie matura.

Apreciaza cadourile pe care i le ofera barbatul la ziua de nastere si alte ocazii. Cadoul poate spune multe despre barbat, despre firea sa, despre atitudinea sa si despre rolul sau in relatie. Indiferenta fata de zilele importante din calendar, cadourile alese neglijent, lipsa dorintei de a-si bucura femeia – toate acestea ar trebui sa ridice semne de intrebare despre capacitatea barbatului de a crea o relatie frumoasa.

Nu tace atunci cand ceva nu ii place. Bineinteles asta nu inseamna sa faci scandal pentru orice maruntis. Dar in lucrurile cu adevarat importante dialogul este necesar, caci barbatii de multe ori nu inteleg modul de gandire al femeilor pana nu li se explica. Sigur ca acest dialog nu trebuie sa fie o insiruire de pretentii si acuzatii, scopul sau primordial este rezolvarea reala a problemelor.

Nu se teme sa puna intrebari (chiar si cele mai indraznete) si este gata sa auda raspunsul. In adolescenta noi de multe ori ne jenam sa discutam deschis unele lucruri, dar intr-o relatie matura astfel de discutii pot deveni un liant puternic intre cei doi, in timp ce lipsa lor poate genera o multime de probleme inutile.

Nu il rasfata pe barbat peste masura. Orice barbat matur intelege ca uneori femeia poate fi prea obosita pentru a face manca sau pentru a-i calca pantalonii. De aceea pentru el nu va fi nici o problema sa faca acest lucruri in locul ei atunci cand este nevoie.

Nu confunda sexul cu dragostea. Sexul poate fi una din expresiile dragostei, dar nu mai mult de atat. Dragostea consta in comunicare, buna intelegere, deschidere, acceptarea slabiciunilor celuilalt si multe altele, care sunt necesare 24/24. Daca dragostea voastra se rezuma la cele 15 minute de sex, probabil sunteti doar amanti, iar nu o pereche de indragostiti.

Nu are gelozie fata de relatia barbatului sau cu prietenii sau cu serviciul. Ea intelege ca un barbat matur are multe preocupari importante si nu cauta sa le inlocuiasca pe toate cu propria persoana. Asta bineinteles nu inseamna ca ea trebuie sa accepte un barbat vesnic ocupat, care gaseste timp pentru ea doar atunci cand e plictisit de celelalte activitati…

Femeia matura trebuie sa fie flexibila, dar si sa stea tare pe pozitii in acelasi timp. Ea stie ce este viata reala si totusi isi doreste sa iubeasca si sa fie iubita.

Femeia matura intelege ca armonia in relatie si in familie nu apare de la sine, ci trebuie creata si hranita in permanenta!


PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *