PUBLICITATE

E început de an şi bilanţul pe anul care a trecut ne-a arătat că mai avem câte ceva de făcut pentru a fi persoane cu adevărat fericite şi sănătoase.

Conştientizând starea de dispoziţie, emoţiile şi ce le determină, putem îmbunătăţi pas cu pas starea noastră de bine atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic.

„Înţelegând-ne sentimentele, motivaţiile şi comportamentul putem deveni mai apţi în a face alegerile care ni se potrivesc“, potrivit dr. Nadine Sammy, profesor asociat pentru sănătate şi sport la Universitatea Exeter.

Somnul contează – Cât de puţin, dacă suntem privaţi de odihnă, să zicem cinci ore de somn pe noapte în loc de şapte – acest lucru poate afecta funcţiile cognitive, inclusiv luarea deciziilor.

PUBLICITATE

Adoptă un căţel – „Există beneficii particulare atunci când adopţi un căţel“, mai spune specialistul. Dacă vrei să te asiguri că vei face cel puţin 30 de minute de mişcare de două ori pe zi, atunci aceasta este soluţia, ca să nu mai punem la socoteală şi beneficiile emoţionale ale unui astfel de gest“, potrivit bbc.com.


PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *