PUBLICITATE

Sunteți adepții mâncărurilor mai picante? Atunci trebuie neapărat să încercați rețeta unei supe iuți, despre care specialiștii spun că este un veritabil medicament în perioada iernii, reușind să îmbunătățească capacitatea naturală de apărare în fața gripei și a virozelor.

Mod de preparare

Pentru a obține o gustoasă supă iute- acrișoară, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 150 g carne de porc sau pui, 100 g brânză soia (tofu), 50 g muguri bambus, 4 ciuperci negre uscate, 1 fir de ceapă verde, 1 bucată mică de ghimbir, 1 ou bătut, 300 ml supă de pui, 1/2 linguriță cu piper alb, 1 linguriță cu zahăr, 1/2 linguriță cu sare, 1 linguriță cu amidon, 2 lingurițe cu sos de soia light, 1 linguriță cu sos de soia dark, 2 lingurițe cu oțet de vin, 1 linguriță cu vin de orez, 1 linguriță cu ulei de susan.

Puneți ciupercile la deshidratat în apă, lăsați o jumătate de oră, apoi tăiați-le și aruncați codițele. Apa în care au fiert ciupercile nu se aruncă ci se amestecă cu supa de pui. În acest lichid se pun la fiert bucățile de carne tăiate fâșii. După ce carnea a fiert, se scoate și se pune deoparte. Se pune în oala bucata de ghimbir pentru a-I da o aromă aparte, se lasă puțin la fiert, apoi se scoate.

PUBLICITATE

Ulterior, în supă se pune brânza tofu, bucățile de muguri de bambus tăiate, carnea de pui fiartă și ciupercile și se mai lasă la fiert pentru a se îmbina toate gusturile. Se adaugă apoi vinul, sosurile, uleiul și oțetul și se condimentează cu sare și piper. Pentru a îngroșa supa, se dizolvă puțin amidon și se adaugă. La final, se pune oul bătut.

Felicia Iederă


PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *