PUBLICITATE

Oricine i-a cunoscut pe Valeria Seciu și Octavian Cotescu, marii actori ai României, dar și pe fiul lor, Alexandru au spus la unison că au descoperit o familie fericită. Sigur că toată lumea s-ar fi așteptat ca tânărul să îmbrățișeze meseria părinților, însă acesta a ales o cale cu totul specială: a devenit călugăr la Mănăstirea Vatoped de pe Muntele Athos.

Și-a dedicat viața lui Dumnezeu

Se pare că Alexandru a avut aceastp dorință de a-I fi mereu aproape Domnului din adolescență, întrucât a terminat atât Facultatea de Construcții, cât și pe cea de Teologie. Însă decizia de a pleca dintre oameni și a se retrage în Muntele Athos a luat-o după ce marele Octavian Cotescu a plecat la Ceruri.

Chiar dacă sufletul i-a fost zbuciumat, Valeria Seciu a acceptat, iar dovadă e mărturia fiului său, care a fost botezat sub numele de monahul Daniil: „Mama a primit cu bărbăție decizia mea. Mama a fost împăcată că am plecat. A fost bucuroasă că eu sunt fericit şi îmi găsesc calea. Asta trebuie să facă un părinte până la urmă.

PUBLICITATE

Să se jertfească, să jertfească liniştea lăuntrică pentru ca fiul sau fiică, copilul să îşi găsească drumul în viaţă. Şi ea a ştiut să facă lucrul acesta”. În sfânta Mănăstire Vatoped, acesta a început să traducă din greacă în română multe cărți din scrierile sfinților părinți, astfel că se numără printre traducătorii celei mai recente ediții românești a culegerii de texte teologice „Everghetinos” („Binefăcătoarea”). Și tot monahul Daniil este cel care se ocupă și de toate lucrările de reconstrucţie.

Felicia Iederă


PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *