PUBLICITATE

În ultima perioadă, tot mai mulți iubitori de animale vor să-și transforme patrupedele în adevărate dive. Pe lângă faptul că aleg tunsori care de care mai sofisticate, stăpânii câinilor le vopsesc blănița, fără să se gândească cât de periculos este pentru animale. 

Pot face iritații sau boli greu de tratat

De cele mai multe ori, vopseaua aleasă pentru a vopsi blănița câinilor este cea pentru uz uman. Numai că acesta conține atât peroxi de hidrogen cât și alte substanțe toxice pentru pielea și plămânii necuvântătoarelor. Mai mult decât atât, cățeii pot face iritații și chiar unele boli foarte greu de tratat ulterior. Întrucât micuțul patruped are obicei să-și curețe mereu blana, acesta va ingera chimicalele din vopsea și e foarte posibil să se trezească și cu intoxicații. 

Probleme cu vederea

PUBLICITATE

Și asta nu e tot, pentru că animalul, spun medicinii veterinari, poate avea atât probleme cu vederea, ochii devenind înlăcrimați, cât și cu mirosul, riscând chiar să nu și-l mai recupereze niciodată. Nu în ultimul rând, odată cu schimbarea culorii blăniței, câinele dumneavoastră nu se va mai recunoaște și va deveni dezorientat și foarte nervos. Medicii veterinari precizează că cea mai bună soluție pentru a schimba înfățișarea câinelui este să îi punem o fundiță sau o zgardă în diferite culori.

Felicia Iederă


PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *