PUBLICITATE

Dacă unii părinți preferă să-și înscrie copiii la gimnastică sau balet, alții vor neapărat ca micuții lor să învețe să cânte la pian. O decizie înțeleaptă, spun oamenii de știință, pentru că acestea aduc un mare plus în viața copilului.

Iată despre ce este vorba. 

De ajutor la matematică

Studiile au arătat că micuții care știu să cânte la un instrument, mai ales la pian au rezultate mult mai bune la matematică, mai ales în ce privește problemele legate de fracții și rapoarte. De asemenea, copiii care cântă la pian, spun specialiștii, îi ajută pe copii să fie mult mai încrezători în propria persoană și să nu se mai sperie atunci când au de-a face cu sarcini dificile. Tot lecțiile la pian sunt cele care le crește copiilor capacitatea de coordonare între mâini și ochi, dar le îmbunătățește totodată și abilitățile motorii fine, spre deosebire de alte instrumente, ceea ce duce la creșterea dexterității copilului și la posibilitatea ca acesta să gândească din ce în ce mai complex.

PUBLICITATE

Nu în ultimul rând, copiii care cântă la pian, face ca aceștia să se concentreze mult mai repede și să gândească în mod creativ, o abilitate care le va fi de mare ajutor pe viitor. 

Felicia Iederă


PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *