Poftă de ceva dulce? Încearcă o prăjitură parcă luată de la cele mai bune cofetării, însă una pe care o poți prepara chiar la tine acasă! Pentru astăzi, recomandăm o interesantă rețetă de prăjitură, cu piersici proaspete și jeleu ușor.
Ingrediente prăjitură cu piersici:
Pentru crustă și topping:
- 2 căni firmituri biscuiți
- 1/2 cană unt nesărat, topit
- 6 linguri zahăr
Pentru umplutură piersici:
- 5 căni piersipi proaspete, decojite și tăiate în bucățele
- 2 căni apă
- 1 cană zahăr
- 3 linguri amidon de porumb
- 1 pachet jeleu piersici
Pentru stratul de cheesecake:
- 1 cutie cremă de brânză, la temperatura camerei
- 3/4 cană zahăr pudră
- 1 linguriță vanilie
- 1 cutie frișcă lichidă
- Mod de preparare prăjitură cu piersici:
Într-un castron, combină biscuiții fărâmițați cu zahărul. Adaugă untul topit și amestecă cu o furculiță. Pune deoparte 1 1/2 cană firmituri.
Restul amestecului, presează-l pe fundul unei tăvi de copt și coace timp de 8 minute. Lasă apoi la răcit.
Într-o cratiță, combină apă cu 1 cană zahăr și amidon. Amestecă bine cu jeleul. Ia de pe foc și lasă mixtura la răcit, apoi adaugă piersicile, amestecă și toarnă peste crusta răcită.
Lasă la răcit, apoi adaugă firmiturile deasupra și frișca.
sursa omgchocolatedesserts.com; spynews.ro