Rochia de mireasă alungă toate relele și nenorocirile din căsnicie

PUBLICITATE

 

Vreți să aveți un mariaj lung și plin de prosperitate? Atunci trebuie să țineți cont de anumite superstiții legate de rochia de mireasă. 

 

Mireasa trebuie să meargă la altar cu fața acoperită de văl

PUBLICITATE

 

Din cele mai vechi timpuri, s-a păstrat tradiția ca mirele să nu-și vadă mireasa. Motivul? Ar fi fost posibil ca mirelui să nu-i placă mireasa și să anuleze nunta, ceea ce ar fi fost o mare rușine. Tot de aici s-a păstrat și obiceiul ca mireasa să meargă la altar cu fața acoperită de un văl. De asemenea, atât rochia cât și vălul sunt lucruri care trebuie purtate doar în dimineața zilei în care are loc nunta. De asemenea, mireasa nu trebuie să se uite în oglindă și nici să-și facă fotografii. Singura persoană care are voie să o vadă este doar nașa. 

 

Orice ruptură aduce necaz

 

Dacă pe vremuri tinerele își făceau singure rochia de mireasă, cu ajutorul mamei și a prietenelor cele mai bune, nici acum tradiția nu s-a risipit. Fetele care urmează să se căsătorească trebuie să-și coasă singure un mic detaliu la rochie, fie că e vorba de o bucățică de dantelă sau o floare, în credința că mariajul le va fi protejat. Superstiția spune că orice mireasă trebuie să aibă grijă să nu-și rupă rochia în ziua nunții, pentru că e semn rău și căsnicia poate fi amenințată. 

 

Felicia Iederă


PUBLICITATE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *